A tuniszi Magyar Nagykövetség, az Európai Beruházási Bank tuniszi képviselete és az „Action et Développement Solidaire” tuniszi szervezet közös szervezésében, a „Tunisia 88” projekt keretében október 7-én magyar zenei estet tartottak Ulrich H Brunnhuber, az EBB  képviseletvezetőjének rezidenciáján.

 

 

Kimball Gallagher amerikai zongoraművész, a „Tunisia 88” alapítójának zongoraestjén a közönség Bartók és Liszt műveket hallhatott. Farouk S’habou, a S’habou Music Academy igazgatója Kodály egyik hegedűjátékát adta elő és ismertette a nagykövetség közreműködésével szervezett, a tunéziai vidéki zeneiskolákban a Kodály módszer  megismertetését célzó, 2017. tavaszi közös kulturális akciót. A sousse-i konzervatórium tanára és diákja harmonikán adott elő közismert magyar zenei műveket.

 

 

Szentgyörgyi Zoltán nagykövet beszédében köszönetet mondott az előadóművészeknek és a közönségnek a magyar zenekultúra iránti értő érdeklődésükért. A magyar zenei esten mintegy 130 fő vett részt, elsősorban a tunéziai zenei és művészeti élet vezető személyiségei, de jelen voltak a kormány, az elnöki hivatal és a DT képviselői is.