13 Feb

A tuniszi Manouba Egyetem Bölcsészettudományi Karának meghívására tartott előadást Kecskés D. Gusztáv úr, az MTA Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa az 1956-os magyar forradalom emlékezetéről, valamint az emlékezetpolitikáról.

Az egyetem Doktori Iskolájának, és Habib Kazdaghli dékán úrnak a felkérésére Kecskés D. Gusztáv tudományos főmunkatárs úr az emlékezetpolitikával foglalkozó szeminárium-sorozat keretében foglalkozott a forradalom témájával.

Az előadáson nagyszámú történész egyetemi hallgató, doktori hallgató, valamint gyakorló történész vett részt.

Az előadást követően intenzív szakmai vita alakult ki az 1956-os magyar forradalom világpolitikai szerepéről, a szovjet rendszer lebontásának kifejlődéséről, valamint a magyar forradalom hatásáról a környező államok, és tágabban Európa történelmének alakulására az 1960-1970-es években.

Az esemény az 1956-os Emlékbizottság támogatásával valósult meg. Az Emlékbizottság honlapjának megtekintéséhez kérjük kattintson ide.

Balról jobbra: Kecskés D. Gusztáv történész professzor, Szentgyörgyi Zoltán nagykövet, Habib Kazdaghli, a tuniszi Manouba Egyetem dékánja