A tuniszi magyar nagyköveti rezidencián  rendezett október 23-i ünnepségen a tunéziai Kormány nevében megjelent Omar Behi kereskedelmi miniszter és Imed Jabri, az Ifjúsági és Sportügyi Minisztérium államtitkára. Jelen volt Habib Essid, Tunézia volt miniszterelnöke, az államfő tanácsadója is.

Károlyi Márton nagykövet köszöntőjében kiemelte az 1956-as tunéziai és magyar események hasonlóságát: a két nép függetlenség és szabadság iránti vágyát. Omar Behi méltatta a Magyarország és Tunézia közötti baráti kapcsolatokat és megerősítette a kétoldalú kereskedelem növelése melletti személyes elkötelezettségét. Imed Jabri reményét fejezte ki, hogy a fővárosok közötti közvetlen járat újranyitása lendületet ad a sportkapcsolatok fejlődésének is.

A megemlékezésen közel 300 meghívott, a diplomáciai testület tagjai, tunéziai üzletemberek, Magyarországon végzett tunéziai állampolgárok és Tunéziában élő magyarok vettek részt. Az esemény egyben alkalmat adott aTuniszi nagykövetség Facebook oldalának elindítására is.