Ideiglenesen felfüggesztett konzuli szolgáltatások fokozatos újraindítása

Kedves Ügyfeleink!

A tuniszi magyar Külképviseleten 2020. június 15-től az alábbi vízumkérelmek benyújtására nyílik ismét lehetőség:

  1. Tartózkodási engedély kérelmek (illetve az ezen engedélyek átvételére jogosító D-vízum kérelmek),
  1. Nemzeti letelepedési engedély kérelmek.

A tartózkodási engedély és egyben tartózkodási engedély felvételére jogosító kérelem benyújtásának, az eljárásnak szabályairól, a kérelemhez csatolandó okiratok listájáról, a kérelem formanyomtatványról az alábbi honlapon tájékozódhat: http://www.bmbah.hu/index.php?lang=hu

Kérjük, szíveskedjenek tájékozódni a Magyarországra történő utazás során az egyes érintett országokba történő belépés, illetve tranzitálás feltételeiről.

Érvényes vízum birtokában (és az egyéb beutazási feltételek teljesítése esetén) is a határok átlépése csak a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletben foglaltak szerint lehetséges; az egyedi felmentés beszerzéséről az ügyfélnek önállóan szükséges gondoskodnia.

A kérelmek benyújtása továbbra is előzetes időponthoz kötött, várjuk e-mail üzenetét a consulate.tun@mfa.gov.hu email címre.

A konzuli váróba történő belépést követően, kérjük az otthonról hozott maszkok kötelező viselését, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát! Az arcmaszk hiányában a kérelem átvétele megtagadható.

Érkezéskor kérjük, hogy az ügyfélváróban egy személy tartózkodjon, így a kísérőknek a jelenlegi helyzetre tekintettel a nagykövetség területén kívül van lehetőség várakozni.