Kezdődik a magyar filmhét!

Magyarország Nagykövetsége és a tunéziai Cinémathèque együttműködésében 2021. november 23-án kedden kezdetét veszi a magyar filmhét Tunéziában.

A film iránt érdeklődőket szeretettel várjuk a nyitó napon az Aurora Borealis- Northern Lights című film vetítésére 18 óra 30 perckor a Cité de la Culture Tahar Cheriaa termében.

Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás  az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.