Ebben az évben 10. alkalommal rendezte meg az ATAST (Tunisian Association for the future of Science and Technology) az I-FEST elnevezésű, kilenc napos tudományos és technikai fesztivált. Hazánkat első alkalommal képviselte küldöttség.

A fesztivál egyben verseny is volt, amelyen a 14-24 év közötti ifjú kutatók, és feltalálók vettek részt a világ minden tájáról. A magyar versenyzők előzetesen a Kossuth Klub által már több mint 20 éve megrendezett OTTDK versenyen szereztek jogot a részvételre.

A fesztivál 2019. március 21-27. között Monasztirban került megrendezésre. A világ 32 országából 250 projektet hozott a több mint 1000 résztvevő. Nyolc szekcióban versenyeztek a diákok, ebben az évben két új szekció is indult: a robotika, és a közgazdaság.

A magyar küldöttség – mindketten a BánkiRobot Team tagjai - két szekcióban képviseltette magát. Tóth Bence a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájának végzős diákja a Sign Language Gloves elnevezésű projektjével a Mérnöki Tudomány szekcióban ezüstérmet szerzett. Zsigó Miklós a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 11-es tanulója pedig Moth.NET elnevezésű projektjével a Környezeti Informatika (Enviromental Informatics) szekcióban aranyérmet szerzett.

A diákok mentora Zsigó Zsolt Miklós, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájának tanára volt.

A fesztiválon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, és a Bánkis Diákokért Alapítvány támogatása tette lehetővé, hogy Magyarországot küldöttség képviselje.