Hírek

Magyar Filmnapok Tuniszban

Magyarország tuniszi nagykövetsége és az Agora kulturális központ 2017. június 16. és június 18. között együtt rendezte meg a tuniszi magyar filmnapokat. Helyi partnerünk, a tuniszi Agora kulturális központ és filmszínház az egyik legkomolyabb kulturális központ a városban, amelyet rendszeresen látogat a város értelmiségi elitje.
Tovább

Az édesvízi haltenyésztés fejlesztésében alkalmazható magyar technológiák tunéziai bemutatása

2017. május 22-től ötnapos szakmai látogatást teljesített Tunéziában dr. Németh István MAHAL elnök és Gyalog Gergő, a NAIK Halászati Kutatóintézet tudományos munkatársa. A látogatás során megállapodás született arról, hogy Tunézia Tengeri Tudományok és Technológiák Nemzeti Intézetének (Institut National des Sciences et Technologies de la Mer – INSTM) édesvízi akvakultúra kutatócsoport tagjai tanulmányozzák a korábban átadott magyar halászati kutatások projektlistáját és a két fél kölcsönös előnyök mentén közös projekteket alakít ki, többek között süllő szaporítása, lárva és ivadék kori nevelése valamint az anyahalak genetikai szelekciója témaköreiben.
Tovább

Gazdasági és biztonsági szempontból is fontos az együttműködés Tunéziával

Gazdasági és biztonsági szempontból is fontos Magyarország és Tunézia együttműködése - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-nek. A tárcavezető közölte: hétfői tuniszi látogatása alkalmával tárgyalt a tunéziai elnökkel és külügyminiszterrel, a későbbiekben pedig a közlekedésügyi, a mezőgazdasági és a felsőoktatási miniszterrel is egyeztet, majd a legnagyobb tunéziai vállalatok vezetőivel és kamarai vezetőkkel találkozik.
Tovább

Közvetlen légijárat indul Tunézia és Magyarország között

Közvetlen légijárat megindításáról tárgyalt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Tunéziában.
Tovább