Október 8-án Magyarország számára is elkezdődött a várva-várt, 24 nemzet részvételével zajló  tunéziai Világbajnokság. A csapat már október 5-én megérkezett Nabeulba a VB helyszínére. Az első három nap az ismerkedéssel, az aklimatizálódással és az átállással telt, de közben három edzést is vezényelt Nagy Lajos a tanítványainak.

3. nap

Mexikó – Magyarország 3-1 (2-0)

gólszerző: Bognár Bence

kiállítva: Fekete R., Varga Cs.

Október 9-én Chile legjobbjai ellen kellett bizonyítani. Béres Ferenc sérülés, míg Sikur Lajos és Fekete Róbert eltiltás miatt nem állt Nagy Lajos rendelkezésére. Ettől függetlenül rendkívül szervezett, egységes csapat benyomását keltette a magyar válogatott. Nem túlzás kijelenteni: zongorázni lehetett a különbséget a vasárnapi és a hétfői mérkőzés között, úgy, hogy Chile cseppet sem tűnt gyengébbnek Mexikónál.

A félidő derekán büntetőhöz jutott a magyar válogatott, melyet Sós Márkó magabiztosan értékesített. A második játékrész is hasonlóan telt, magabiztosan játékkal. Sajnos a több kidolgozott helyzetből nem sikerült újabb gólt szerezni és az utolsó percben egy szögletből Chile kiegyenlített.

4. nap

Magyarország – Chile 1-1 (1-0)

gólszerző: Sós Márkó

Az Irak elleni mérkőzés előtt tudva levő volt, hogy a továbbjutáshoz győzni kell, sőt nagy különbségű diadal esetén még a csoport második helye is meglehet. Nagy Lajos ennek tudatában küldte pályára fiait. Egy remekül megrajzolt szabadrúgás kombináció után Rajz Miklós szerezte meg a vezetést, melyet az első félidőben sikerült is megduplázni.

Magabiztos, fölényes győzelmet arattak a magyarok, de ami még fontosabb, megszerezték a csoport második helyét a világbajnoki ezüstérmes mögött.

6. nap

Irak – Magyarország 0-6

gólszerzők: Rajz Miklós, Bognár Bence, Cseszneki Richárd, Lak Imre, Nagy Attila (2)

Magyarország a legjobb 8 között a Világbajnokságon!

7. nap

Magyarország – Líbia 3-2 (2-2 , 1-0) hosszabbítás után

gólszerzők: Sós Márkó, Bognár Bence, Tajti Bence

 Nyolcaddöntő:

8. nap

Csehország – Magyarország 1-0 

A későbbi világbajnok csehek jelentették a végállomást a magyar csapat számára Tunéziában.

Szervezett védekezéssel próbálta mindkét csapat kiharcolni a továbbjutást, sajnos egy hiba döntött, így Csehország válogatottja lépett tovább az elődöntőbe.

A világbajnoki döntőben Mexikó válogatottját verték 3-0-ra, így elmondható hogy a magyar válogatott szorongatta meg legjobban a cseheket az egész Világbajnokság alatt.

Hajrá Magyarok!

A magyar csapat összeállítása:

31 Sikur Lajos Tamás

1 Tajti Bence

11 Fekete Róbert

22 Lak Imre

16 Rajz Miklós Ferenc

4 Bognár Bence

8 Somogyi Szabolcs

18 Sós István Márkó

17 Horváth Zsolt

15 Varga Csaba

16 Cseszneki Richárd

20 Béres Ferenc

9 Büki Baltazár Géza

5 Bánfalvi Balázs

10 Nagy Attila Zsolt

Nagy Lajos-szövetségi edző

Dóka Gabriella-masszőr

Dr. Abdelaziz Gharbi-doktor

Pinkóczi Tibor-média

Dr. Thassy Tíra-főtitkár

Dr. Molnár Andrea-Alelnök

Tibor Dávid-Elnök